Opšti uslovi kupovine

Uslovi i pravila

OPŠTI USLOVI PRODAJE 

Na uslove poslovanja primenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (“Sl. glasnik RS”, br. 62/2014, u daljem tekstu: “Zakon“), Odeljak IV. – Zaštita potrošača u ostvarivanju prava iz ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija, od člana 27. do člana 37. i član 13. Zakona.

Objavljivanjem Opštih uslova prodaje u internet prodavnici (u daljem tekstu: „Opšti uslovi“) smatra se da je trgovac ispunio dužnost obaveštavanja kupca u skladu sa članom 27. stavovi 1. i 2. Zakona, osim ukoliko kupac ne zahteva mu trgovac lično preda predmetno obaveštenje, što kupac može da zahteva pre zaključenja ugovora slanjem e-maila na: darko.hcgroup@gmail.com.

Opšti uslovi

I Trgovac

Trgovac je Health Care Group u vlasništvu Darka Živkovića sa registrovanim sedištem Beogradu, na adresi Surčinski put 289b, 11070 Ledine, Novi Beograd

II Kupac

Kupac robe je posetilac sajta www.hcgroup-bg.com koji pozove i poruči telefonskim putem jedan od proizvoda iz asortimana i plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave), čekovima ili putem administrativne zabrane.

Kako kupiti proizvod

 1. Prvo je potrebno da otvorite sajt http://hcgroup-bg.com/.
 2. Pronađite proizvod(e) koje želite kupiti i putem telefona ih poručite.
 3. Paket sa proizvodima koje ste poručili biće dostavljen na Vašu adresu u roku od 3 do 7 radnih dana od datuma poručivanja (ukoliko proizvod imamo na lageru). Ako imate problem sa isporukom pozovite nas na broj telefona:+381642500298

Isporuka na teritoriji Srbije

Rok isporuke

Nakon poručivanja, bićete obavešteni o statusu Vaše porudžbine putem email-a. Isporuka porudžbine će se dogoditi u roku od 3-7 radnih dana. Porudžbine poslate petkom i vikendom biće dostavljene naredne nedelje.

Preuzimanje pošiljke

Isporuka pošiljke stiže na adresu u periodu od 8-16h. Potrebno je da u tom periodu na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Ukoliko Vas ne pronađe na adresi, pošiljka se vraća u prostorije Health Care Group-a.

Cena isporuke

Cenu isporuke uvek snosi kupac.

Načini plaćanja

Gotovina

Nudimo vam opciju plaćanja pouzećem (gotovinsko plaćanje kuriru na adresi isporuke). U ovom slučaju nakon potvrde narudžbine roba će Vam biti poslata kurirskom službom, a vi ćete je platiti kuriru pri preuzimanju.

Čekovima građana

Health Care Group nudi odloženo plaćanje čekovima na 12 rata bez kamate. Prva rata se plaća odmah, a ostale svakog narednog meseca. Poručite robu na vašu adresu preko interneta, a platite je čekovima po maloprodajnoj ceni. Nakon ovakvog odabira plaćanja, kontaktiraće Vas naši komercijalisti u cilju dodatnog informisanja o daljoj proceduri realizacije narudžbine. Brzo, lako i jednostavno, bez odlaska u poslovnicu!

Kupovina na rate

Od sada imate mogućnost kupovine na jednake mesečne rate, bez kamate! Uslovi i dokumentacija za kupovinu na jednake mesečne rate:

Pravo na kupovinu na jednake mesečne rate ostvaruju kupci koji su zaposleni u AD, DOO ili državnim firmama na neodređeno. Prodavac je ovlašćen da diskreciono odluči o svakoj pojedinačnoj prodaji na rate, i da istu ne odobri na osnovu odluke posebno obrazovane komisije za odobrenje prodaje na rate, s obzirom na kreditnu sposobnost kupca i u skladu sa utvrđenom Procedurom prodaje uz otplatu na rate.

 • Ukoliko želite da kupite neki od naših proizvoda na jednake mesečne rate rate naglasite našem operateru da želite rate, kada vas pozovemo radi potvrde porudžbine;
 • Formulare neophodne za kupovinu na rate možemo Vam poslati putem pošte ili na email;

Kupci mogu ostvariti pravo kupovine na rate bez kamate na sledeći način:

 1. Putem zaključenja ugovora sa RF PIO, uz administrativnu zabranu na penziju;
 2. Putem zaključenja ugovora sa sindikatima, uz potvrdu firme u kojoj je radnik zaposlen;
 3. Individualno, uz ugovor i administrativnu zabranu na zaradu;

Pravila koja važe za uplatu rata:

 • U slučaju prodaje na rate pod tačkom 1. i 2. otplata prve rate počinje da teče od prve sledeće isplate ličnog primanja (zaradne/penzije);
 • Kod prodaje na rate pod tačkom 3. prva rata dospeva na naplatu odmah prilikom kupovine proizvoda;

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova

Procedura za povraćaj robe kupca u zakonskom roku

Kupovina je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i robai ambalaža), vrši se povraćaj novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima UZ RAČUN:

1.Krajnji kupac zakonski može u slučaju poručivanja vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja artikla, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.

2.Ukoliko je greškom prodavnice Health Care Group fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok zazapočinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe.

 • Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvanposlovnih prostorija izjavom o odustanku od ugovora ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača , odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač a koje nije prevoznik.
 • Odustajanjem od ugovora oslobađate se svih obaveza, osim obaveze plaćanja troškova vezanih za slanje robe koja se vraća usled odustanka od ugovora.
 • Proizvodi moraju biti nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, mora biti priložen originalni račun iobrazac-izjava o odustanku od ugovora.
 • Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.
 • Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način (u daljem tekstu: obrazac za odustanak).
 • Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija smatra se blagovremenom ukoliko je poslata trgovcu u roku od 14 dana.
 • Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.
 • Ako trgovac omogući potrošaču da elektronski popuni i pošalje obrazac za odustanak, dužan je da gao prijemu obrasca bez odlaganja obavesti u pisanoj formi ili na drugom trajnom nosaču zapisa.
 • Ako potrošač ostvari pravo na odustanak od ugovora, smatra se da ugovor nije ni zaključen.
 • Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovuugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku.
 • Kupac je dužan da vrati robu bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada jeposlao obrazac za odustanak. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bise ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.
 • Trgovac je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak. Naglašavamo dase novac vraća isključivo uplatom na tekući račun, pa je potrebno pripremiti broj računa prilikom poziva kontakt centru. Trgovac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošačne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo, osim uslučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu. Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca kupcu u skladu sa zakonskim obavezama.
 • Kod ugovora o prodaji robe koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija ili na daljinu, trgovac jedužan da vrati potrošaču sredstva koja je platio po osnovu ugovora kada primi ili preuzme robu koju je po osnovu ugovora isporučio potrošaču, odnosno kada primi dokaz da je potrošač robuposlao trgovcu, bez obzira koju od tih radnji je potrošač prvo preduzeo.
 • Potrošač je dužan da vrati robu trgovcu, bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac-izjavu o odustanku od ugovra.

Poštovani kupci, ukoliko imate bilo kakav problem vezano za naše proizvode, servis, reklamacije, distribuciju, vaša lična prava, proceduru pronalaženja rešenja za isti možete pronaći na ovoj stranici.

Saobraznost / reklamacije / servis

Servis

Da bismo naše zajedničko poslovanje podigli na viši nivo, a istovremeno izbegli nepotrebne troškove, zajedno moramo poštovati sledeću proceduru slanja robe na servis.

Kako rešiti i skratiti vreme rešavanja reklamacije?

Uz uređaj je neophodno da nam dostavite originalni garantni list (u slučaju da je Trgovac za robu dao više od 24 meseca garancije) i kopiju računa. Sve komponente adekvatno upakovati kako bi izbegli eventualna oštećenja pri transportu. Najbolje je to učiniti u originalnom pakovanju i što kompletnije.

Uz svaku komponentu napisati što detaljniji opis kvara. Ukoliko se kvar manifestuje posle dužeg vremena rada, napisati koliko je vremena potrebno da se to desi. Takođe je poželjno navesti sve specifičnosti ukoliko kvar nije uobičajen. Pokušajte da izbegnete kratke i nepotpune opise kvarova. Tako možemo doći u situaciju da kvar ne otklonimo i vratimo vam isti uređaj. Budite što detaljniji u opisu.

Fizički oštećene komponente i uređaji koji nisu korišćeni prema proizvođačkoj specifikaciji nemaju pravo na reklamaciju ili besplatan servis. Trgovac nije odgovaran za nesaobraznost koja je nastala oštećenjem ili nestručnim rukovanjem, stoga rizik prelazi na kupca. 

U slučaju fizičkog oštećenja nanetih od strane krajnjih korisnika, servis zahteva dijagnostiku . Ukoliko kupac odustane od popravke dužan je da sam reguliše sve troškove prema servisu. Takav vid dodatnih troškova ne snosi trgovac.

Molimo vas da se gore navedena procedura poštuje, jer je i u vašem i u našem interesu da se reklamacije i servis rešavaju u što je moguće kraćem roku.

Dogovor oko slanja uređaja na servis postižete pozivom na broj +381642500298 i to u periodu od 8:30-16:30, od ponedeljka do petka.

Reklamacije

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo vas da nas pozovete telefonom na broj +381642500298. Ili, pošaljite nam e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu darko.hcgroup@gmail.com. Navedite razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo vas o daljem postupanju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj, ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo vas da nas kontaktirate. Učinite to najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, pozovete telefonom na broj +381642500298 u periodu od 08:30 – 16:30h svakog radnog dana. Ili, pošaljeti e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu darko.hcgroup@gmail.com i opišite kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, odgovorićemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo vas o daljem postupanju. To ćemo učiniti najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronskim. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka prijave iste.

1) Reklamacija na funkcionalnu ispravnost proizvoda -u ovom slučaju uputite poziv na broj +381642500298 i oni će uputiti kurirsku službu da preuzme neispravan uređaj i dostave ga našoj službi reklamacije. Ukoliko ste ustanovili neispravnost prilikom preuzimanja, čim paket stigne u našu svojinu i ustanovi se neispravnost istog, šaljemo vam novi ili zamenski proizvod, pa čak i povraćaj vašeg novca, u zavisnosti od dogovora.

2) Reklamacija na oštećenu pošiljku – da reklamirani proizvod pošalje dostavnom službom na adresu reklamacije ilidirektno u servis, zavisno od dogovora sa službom reklamacije, sa servisnim listom i bilo bi korisno u originalnoj ambalaži. Ukoliko je reklamirani proizvod elektrostatički osetljiv, kupac treba proizvod da dostavi u antistatik pakovanju.

Servisiranje i povraćaj novca

Kod prijema robe koja nije bila ispravna pri prvom korištenju, u obavezi smo da prvo proverimo sa serviserom opravdanost reklamacije i kompletnost reklamiranih uređaja pre nego što pristupimo zameni robe ili povraćaju novca. Rok za odgovor po vašem prigovoru je 8 dana od dana kada uređaj/roba bude isporučena kurirskom službom našoj službi reklamacija. Nakon toga donosi se odluka da li će se isporučiti novi proizvod ili će novac biti vraćen.

Reklamacije na funkcionalnu ispravnost tehničke robe prilikom prvog korištenja i u roku od 3 dana od kupovine biće prihvaćena samo ako se reklamirana roba vraća kompletna, neoštećena, u originalnoj ambalaži, i ako je ovlašćeni serviser potvrdio vaše navode. Ambalaža je uslov da se reklamacija ove vrste ne bi odbila i neophodno je da se dostavi uz uređaj prilikom reklamacije.

Prilikom reklamacije robe za koju je Trgovac dužan za nesaobraznost, kupac je dužan:

1) da prijavi reklamaciju pozivom na broj +381642500298    

2) da reklamirani proizvod pošalje dostavnom službom na adresu reklamacije ili direktno u servis, zavisno od dogovora sa službom reklamacije, sa servisnim listom i u originalnoj ambalaži. Ukoliko je reklamirani proizvod elektrostatički osetljiv, kupac treba proizvod da dostavi u antistatik pakovanju

3) da prilikom slanja proizvoda podnese na uvid kopiju računa o kupovini (i garantni list u slučaju da je rok za saobraznost duži od 24 meseca)

4) da prilikom reklamacije detaljno opiše primećenu neispravnost i opis uslova i sredine u kojoj je proizvod radio kada je došlo do kvara)

5) posle toga, sve informacije o statusu proizvoda koji je na servisu kupac dobija isključivo kod službe za reklamaciju, na broj našeg Call centra ili direktno od servisera, ukoliko je proizvod poslat direktno na servis.

Kao prodavac dužni smo da potrošaču izdamo pisanu potvrdu ili elektronskim putem potvrdimo prijem reklamacije, odnosno saopštimo broj pod kojim je zavedena njegova reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.

Za više informacija možete nas kontaktirati na darko.hcgroup@gmail.com

Otklanjanje nesaobraznosti posle isteka zakonskog roka

Posle isteka zakonskog roka saobraznosti robe (2 godine), potrošač je sam odgovoran za slanje robe na servis. U tom slučaju samo on snosi troškove slanja i primanja robe i troškove popravke. Spisak servisa isporučuje se zajedno sa dokumentacijom koja ide uz robu, a pojedini proizvođači daju samo podatke o centralnom ovlašćenom servisu koji kupca dalje preusmerava na njemu najbliži ovlašćeni servis.

Health Care Group će rado izaći u susret potrošačima i pomoći im oko informacija o dostupnim servisima posle isteka zakonskog perioda saobraznosti.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo vas da nas obavestite na adresu darko.hcgroup@gmail.com ili pozivom na kontakt telefon +381642500298.
U slučaju vraćanja robe kupcu koji je prethodno robu platio kuriru tj. pouzećem, troškove vraćanja robe ne snosi Health Care Group, već trošak pada na teret kupca.

Politika privatnosti

Ko smo mi

Health Care Group, PIB: 108152209,
Sedište firme: Surčinski put 289b, 11070, Novi Beograd
Email: darko.hcgroup@gmail.com
Telefon: +381642500298, 
obrađuje vaše podatke ličnosti.

Vrste podataka ličnosti koje prikupljamo

Health Care Group prikuplja sledeće podatke o ličnosti:

e-mail adresa
Ime i prezime
Broj telefona
Adresa stanovanja

Health Care Group preduzima sve mere kako bi maksimalno osigurala vaše lične podatke. Ti podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmena/falsifikovanja,manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.

Svrha obrade i pravni osnov

Hcgroup-bg.com koristi Vaše podatke za sledeće svrhe:
Korisnička podrška

Hcgroup-bg.com podatke o ličnosti obrađuje na osnovu sledećeg pravnog osnova: Zaključenje ili izvršenje ugovora.

Kupac poručivanjem daje saglasnost za kontakt kroz sve raspoložive kanale komunikacije na osnovu podatak akoje je ostavio, dok se drugačije ne izjasni, što može uraditi u bilo kom momentu.

Korisnici podataka

Health Care Group ne prosleđuje, ne prodaje, ne iznajmljuje vaše podatke o ličnosti trećimlicima.

Zaštita podataka

U ime Hcgroup-bg.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca.Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogočuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni firme Health Care Group (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Automatizovano donošenje odluka i profilisanje

Hcgroup-bg.com ne vrši automatizovano donišenje odluka i profilisanje.

Transfer podataka o ličnosti van EU

Hcgroup-bg.com ne vrši transfer podataka o ličnosti van teritorije Republike Srbije.

Prava građana

Imate sledeća prava u vezi sa obradomvaših podataka o ličnosti:
Potvrda da li obrađujemo Vaše podatke o ličnosti;
Pristup Vašim podacima o ličnosti;
Ispravku Vaših podataka o ličnosti u slučaju greške;
Brisanje Vaših podataka o ličnosti;
Prekid obrade Vaših podataka o ličnosti;
Odbijanje da se Vaši podaci o ličnosti obrađuju;
Prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge;
U slučaju da se vrši automatizovana obrada podataka o ličnosti i donošenje odluka,pravo na ljudsku intervenciju, izražavanjestave o odluci ili osporavanje odluke.

Pravo na informaciju

Ukoliko imate ikakvih pitanja koje se tiču politike zaštite vaše privatnosti ili togakako se postupa sa vašim privatnim podacima, molimo vas da kontaktirate našegpredstavnika za politiku privatnosti putem e-mail adrese: darko.hcgroup@gmail.com

Po prijemu vašeg zahteva, najbrže moguće ćemo vas obavestiti–pismenim putem iu skladu sa važećim zakonskim regulativama–koji od vaših ličnih podataka suprikupljeni tokom vaših poseta web sajtu.

Prava možete ostvariti kontaktiranjem Health Care Group na sledeće načine:
Adresa: Surčinski put 289b, 11070, Novi Beograd
Email adresa: darko.hcgroup@gmail.com
Telefon: +381642500298

Nadležni organ

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik zainformacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar Kralja Aleksandra 15, 11 000 Beograd, Republika Srbija, ili Email-om naoffice@poverenik.rs, ili telefonom na +381 11 3408 900

Maloletna lica

Health Care Group preporučuje svim roditeljima ili starateljima da decu uče bezbednom i odgovornom postupanju sa ličnim podacima na Internetu. Maloletnici ne bi trebali da otkrivaju svoje lične podatke Health Care Group-u bez prethodne dozvole roditelja ili staratelja. Health Care Group svesno nikada neće uzimati lične podatke od maloletnika, nitiih na bilo koji drugi način koristiti, niti ih ustupiti trećim licima bez dozvole.

Obaveštavanje o promenama

Svaka novonastala promena po pitanju privatnosti će biti navedena u ovompravilniku, na početnoj stranici i svakom drugom mestu koje smatramo odgovarajućim.